کانون نویسندگان ایران(در تبعید) و انجمن قلم ایران در(تبعید)
(در رابطه با تشدید سانسور و اختناق در ایران)
کانون نویسندگان ایران، اخیرا با انتشار بیانیهای، به تشديد سرکوب و سانسور در جمهوری اسلامی اعتراض کرده و در این باره هشدار داده است. این هشدار بهجا که، بیانگر شدت یافتن سرکوب از سوی سلطهگران جمهوری اسلامی است را باید جدی گرفت و در حمایت از هشدار کانون، اقدامات گسترده سازمان داد.
در بخشی از این بیانیه که «تشديد سرکوب و سانسور» نام دارد آمده است: «روز يازدهم ارديبهشت 1388 کسانی که فقط برای بزرگداشت روز جهانی کارگر در پارک لاله تهران گرد آمده بودند مورد هجوم و ضرب و شتم صدها نفر از ماموران علنی و مخفی قرار گرفتند که از پيش سازماندهی شده و در محل آبنمای پارک منتظر ايستاده بودند. در جريان اين هجوم حدود يک صد نفر بازداشت شدند. بسياری از اين بازداشتشدگان از رهگذرانی بودند که بیخبر از همه جا آمده بودند تا ساعتی از بعد از ظهر روز جمعه خود را در پارک بگذرانند، اما اکنون همه آنها در بند 240 زندان اوين در انتظار اتهامهای سنگين و عجيب و غريباند...»
کانون نويسندگان ايران (در تبعید) و انجمن قلم ایران (در تبعید)، یعنی دو نهادی که در راستای کانون نویسندگان در ایران حرکت میکنند، بر اساس تعهد خود به دفاع از آزادی اندیشه و بيان و مبارزه با سانسور، برآنند که افکار عمومی مردم جهان و نویسندگان و روزنامهنگاران و نهاد بینالمللی را نسبت به این سرکوب تازه و آنچه اکنون در ایران میگذرد جلب کنند و به افشای سیاستهای غیرانسانی حکومت اسلامی در این رابطه بپردازد.
حکومت اسلامی، در فضای تبلیغاتی انتخابات ریاست جمهوری خود، میکوشد با تشدید هر چه بیشتر و گستردهتر سانسور و اختناق و ماشین اعدام، یک جنگ روانی تمام عیار علیه جامعه، نویسندگان و علیه سایتهای اینترنتی و وبلاگ نویسها و تشکلهای دمکراتیک و رسانههای عمومی مستقل راه بیاندازد و با ایجاد وحشت در میان مردم، از هرگونه اعتراض اجتماعی و خیزشهای همگانی در قبال رسوائیها و شیوههای ارتجاعی انتخاباتی خود پیشگیری کند.
اقدامات سرکوبگرانه تازه حکومت اسلامی تنها به حوادث اخیر در رابطه با مراسم اول ماه مه محدود نمیشود؛ بلکه وزارت ارشاد حکومت اسلامی نیز، دیگر به هیچ رسانه و روزنامهنگار مستقل اجازه فعالیت نمیدهد و مانع تجدید چاپ بسیاری از کتابهائی میشود که در گذشته اجازه نشر گرفتهاند، روزنامههای رسمی را که کوچکترین انتقادی به شرایط کنونی دارند تعطیل میکند، تهدید، دادن اخطار و اخراج و بازداشت روزنامهنگاران، لغو مجوز انتشار، پرداخت جریمه نقدی، جلوگیری از ارائه آثار نویسندگان بسیار در نمایشگاه کتاب، جلوگیری از حضور چند ناشر سرشناس در نمایشگاه، زدن اتهامهای غیرواقعی «امنیتی - سیاسی» و توقیف فیلمها و تولیدات هنرمندان از نمونههای دیگر این سرکوب تازه است. حتی کار به آنجا کشیده است که محمدحسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در قم میگوید: «هفتاد درصد کتابهایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت قبل مجوز چاپ گرفته، دارای انحرافات اساسی بودهاند.»
مطبوعات ايران در سال 1387، شرايط سختی را متحمل شدند. فقط در بهار این سال پنج روزنامه تعطیل و در کل سال، 201 نشريه لغو امتياز شد. براساس نظرسنجی خبرگزاری فارس «54 درصد خبرنگاران مورد حمايت قانون نيستند.» و سران حکومت و مقامات اسلامی، از اینترنت به عنوان وسیلهای برای« براندازی» نام میبرند. به طوری که عملا سال ۸۷، سال بسیار وخیمی برای روزنامهنگاران، وبلاگنویسان و نویسندگان در ایران بود.
آمار و اقدامات دیگر در این زمینه چنین است:
- دستگیری و زندانی شدن ١٧ وبنگار و وبلاگ نویس از سوی مقامات قضایی و امنیتی.
- اعدام «يعقوب مهرنهاد»، روزنامه نگار و وبلاگ نویس در زندان زاهدان.
- در گذشت اميد ميرصيافی، به شکل بسیار مشکوک در زندان اوين.
- خبرنگار زندانی محمد حسن فلاحيه زاده، 10 اسفند ماه بدون هيچ دليلی و بi صورت ناگهانی به بند مخوف 209 زندان اوين منتقل شده است. وی، در اوايل سال جاری پس از ماهها بدون ملاقات بودن، توانست با همسرش ملاقات کوتاهی داشته باشد.
- تصویب یک طرح 13 مادهای با قید یک فوریت در ١٢ تير ماه 87، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مبنی بر «تشدید مجازات اخلال در امنیت روانی». ماده ٢ این طرح «دایر کردن وبلاگ و وبسایت مروج فساد و فحشا، الحاد» را در کنار جرایمی چون «راهزنی، سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، تشکیل خانه فساد و فحشا» قرار داده است که مجازات اعدام دارد.
- تاسیس «کميته جديد فيلترينگ» در چارچوب تصویب «قانون جرايم رایانهای»(در تاریخ ١٣ آبان 87)
- تهیه «لیست سیاه» سایتهای «ممنوعه» برای مسدود سازی از سال ١٣٨١ از طریق «کمیته مصادیق فیلترینگ» در زیر مجموعه شورای عالی فرهنگی با ریاست رییس جمهور اسلامی.(از جمله سایتهای عمومی خارجی مسدود شده در ایران یوتیوب، قیس بوک و اورکوت هستند.)
- صدور اطلاعیهای به نام «انهدام تعدادی از شبکههای سازمان یافته ضد دین، امنیت، فرهنگ و عفت عمومی» که «به زبان فارسی در اینترنت» فعالیت میکردند، از سوی سپاه پاسداران در روز ۲۸ اسفند سال 87.
- انتشار خبر تشکیل دادسرای ویژه جرایم اینترنتی از سوی دادستان عمومی و انقلاب تهران در اواسط آذر ماه ۱۳۸۷.
- درخواست دادستان کل کشور(دهم فروردین ۱۳۸۸)، از وزارت ارتباطات مبنی نظارت بر ارائه خدمات پیام کوتاه چندرسانهای توسط تلفنهای همراه، برای جلوگیری از بروز «پدیدههای نابهنجار اجتماعی و اختلال در اخلاق عمومی»
- موضعگیری یک مقام مرکز جرایم سازمان یافته سایبری سپاه در ایرنا(۲۱ فروردین 1388) مبنی بر این که «هر شخص حقیقی یا حقوقی به هر طریق نرم و در فضای مجازی اقدام به گسترش عملیات ضددین، ضدفرهنگ و براندازانه کند، این نیرو لحظهای از او غافل نخواهد بود و به شدت در هم کوبیده خواهد شد.»
- دستور حجتالاسلام دری نجفآبادی، دادستان کل کشور حکومت اسلامی، به وزارت ارتباطات و فناوری برای کنترل بیشتر بر سرویس اماماس(سرویس پیام چند رسانهای) و سانسور «اماماس»ها که ارسال پیامهای تصویری و صوتی را از طریق تلفن همراه ممکن میسازد.
- گفتگوی غلامحسین محسنی اژهای، وزیر اطلاعات حکومت اسلامی با خبرگزاری فارس، مبنی بر ارسال «پیامکهایی تخریبی» در حد «خیانت به اسلام». و «رصد کردن این پیامکها در اوضاع انتخاباتی.»
- سجاد خاکساری؛ خبرنگار قلم معلم از سال 1385، تاکنون سه بار دستگير و زندانی شده است. آخرين بار از تاريخ 6/2/88 به اتهام اطلاعرسانی از تجمع معلمان حقالتدريس در جلوی مجلس دستگير و هماکنون در زندان اوين بسر میبرد.
- دستگیری سه روزنامهنگار در روز ١١ ارديبهشت 88، روز جهانی کارگر در کنار دستگیری دویست تن از تجمعکنندگان در پارک لاله تهران، سنندج و دیگر شهرها.
- دستگیری عليرضا ثقفی، سردبير نشريه توقيف شده راه نو و عضو کانون نويسندگان ايران در تاريخ ١١ ارديبهشت، پيش از آغاز تظاهرات از سوی ماموران امنيتی، همراه با ضرب و شتم هاله ثقفی همسر و محسن ثقفی، فرزند او به خاطر اعتراض به بازداشت پدرش.
- احضار و بازداشت کاوه مظفری، روزنامهنگار در همين روز از سوی ماموران انتظامی.
- ...
جنایات حکومت اسلامی، در همه عرصههای اجتماعی در جریان است. با اعدامهای چند روز اخیر نیز، شمار اعدامشدگان در ایران از ابتداى سال 2009 ميلادى تاکنون به بیش از 170 نفر میرسد. طی روزهای اخیر یک دختر جوان در رشت، یک نفر در اردبیل، سه تن دیگر در اصفهان و هشت نفر نیز در زندان تايباد در استان خراسان رضوى و پنج تن نیز در کرمان به دار آویخته شدند.
سازمان عفو بينالملل روز سه شنبه 5 می 2009، با انتشار بیانیهای از حکومت اسلامی خواست، اعدام نوجوانان را متوقف كند. این سازمان نوشت برنامهريزى برای اعدام دو نوجوان دیگر آن هم چند روز پس از اعدام انزجارآور «دلارا دارابى» نشان مىدهد كه مقامات رژیم تهران هيچ احترامى براى قوانین بينالمللی قائل نيستند. به گفته سازمان عفو بينالملل، دستکم 135 نوجوان هم اکنون در زندانهای حکومت اسلامی در صف اعدام قرار دارند.
کانون نویسندگان ایران و انجمن قلم ایران(در تبعید)، در دفاع از گوهر «آزادی بیحد و حصر بیان و قلم و اندیشه»، از نویسندگان، واحدها و اعضای خود درخواست میکند که تلاش گستردهای برای ترجمه و توزیع این بیانیه و تماس با کانونها و نهادهای نویسندگان، انجمنهای قلم و روزنامهنگاران کشوری که ساکن آن هستند و همچنین در تماس و گفتگو با رسانهها، نهادهای دمکراتیک و انساندوست، احزاب و سازمانها بخواهند که سانسور و اختناق و جنایات حکومت اسلامی را محکوم کنند و با کمک از افکار عمومی در جهت حمایت از مبارزات برحق نویسندگان، روزنامهنگاران، هنرمندان و فعالین جنبشهای اجتماعی آزادیخواه و انساندوست جامعه ایران، حکومت اسلامی را وادار کنند زندانیان سیاسی را آزاد کند، به شکنجه و اعدام پایان دهد؛ سانسور و اختناق برچیده شود و به آزادیهای فردی و اجتماعی مردم احترام بگذارد.
و سرانجام، این مردم ایران هستند که سرنوشت جامعه را به دست خویش رقم خواهند زد و با تلاش و مبارزه پیگیرشان، فضایی آزاد و برابر و انسانی خواهند ساخت.
کانون نویسندگان ایران (در تبعید) - انجمن قلم ایران (در تبعید)
بیست و یکم اردیبهشت 1388 - یازدهم می 2009
www.iwae.org www.iran-pen.org
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر